Listát írt a bőnyi késelő diák az osztálytársairól, akiket meg akart ölni

Vágólapra másolva!
Hétfő reggel az egyik bőnyi általános iskolában egy hatodikos diák megkéselte az osztálytársát. A megkéselt lányt mentőhelikopter vitte kórházba. A rendőrök az esettel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak Győrben, ahol elmondták, hogy a kislány halállistát írt. Ezen leírta, hogy kiket akar megölni.
Vágólapra másolva!

A késelés után az iskolát gyorsan kiürítették, a gyerekeket csak a hozzátartozóik vihették el. A diákok többsége sokkos állapotban volt, többen sírtak is.

Az esettel kapcsolatban Nagy Ágnes rendőrezredes a sajtótájékoztatón elmondta, hogy reggel 8 óra 40 perc körül a bőnyi általános iskola igazgatója tett bejelentést a rendőrségen, mert a hatodik osztályban késelés történt.

Az eddigi információk szerint egy 12 éves lány hátba szúrta a szintén 12 éves osztálytársát. A támadó egy 20 centis kést vitt magával az iskolába otthonról, amit valahogyan el tudott rejteni a padjában. 

Az első óra után, amikor kicsengettek, és az osztály nagy része kiment az ajtón, elővette a kést és házba szúrta vele a lányt. Ezek után kihúzta a kést és eldobta. A megkéselt lány életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter vitte kórházba.

 Jelenleg is életveszélyes az állapota, de stabil, az intenzíven kezelik.

bőnyi késelés helyszíne, bőnyi iskola, hatodikos kislány, osztálytárs, leszúrta, Győr-Moson-Sopron vármegye, 2024. 04. 29.
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo  / Fotó: Ladóczki Balázs - Origo 

Nagy Ágnes hozzátette, hogy a késelő lány írt egy listát, amire pirossal azoknak az osztálytársainak a nevét írta fel, akiket meg akart ölni, zölddel pedig azokét, akiket nem.

A támadó az eddigi adatok alapján jó tanuló volt és csendes. A helyszínelés és a kihallgatások jelenleg is tartanak.

BőnyiSajtótájékoztató, sajtótájékoztató, bőnyi késelés, bőnyi iskola, hatodikos kislány, osztálytárs, leszúrta, Győr-Moson-Sopron
Nagy Ágnes ezredes
Fotó: Origo - Ladóczki Balázs / Origo - Ladóczki Balázs

Az Origo korábban megírta, hogy 2022 októberében egy budapesti, I.. kerületi iskolában, a szünetben egy diák tarkón szúrta az osztálytársát. Később a táskájában találtak még ollót és egy kalapácsot is. Győrben egy diák a tanárára támadt rá, miután számára rossz jegyet kapott az egyik dolgozatára. Óra közben kivitte a füzetét a tanárnőnek, majd hátulról leszúrta. A tanárnőt az eset után műteni kellett. Svédországban tavaly nyáron négy, 15 éves diákot késeltek meg, hármukat a felsőtestükön. Egy 14 éves fiú három tanárt és két diákot késelt meg egy spanyolországi városban. A tinédzser többször is megszúrta az áldozatait. A fiú a hátizsákjában vitte a kést az osztályterembe, ahol mindenkire rátámadt, aki ott volt.